Palvelut

3D-suunnittelu, 3D-tulostus, kappalevalmistus, prototyyppien valmistus, testaaminen ja konsultointipalvelut

Lue lisääYhteystiedot

Palvelut

3D-suunnittelu, 3D-tulostus, kappalevalmistus, prototyyppien valmistus, testaaminen ja konsultointipalvelut

Lue lisääYhteystiedot

3D-tulostus

  • 3D-tulostus on loistava ratkaisu, jos tarvitset edullista vaihtoehtoa oman ideasi toteuttamiseen.
  • 3D-tulostus soveltuu hyvin pieneen osatuotantoon, prototyyppien, työkalujen, yksittäiskappaleiden tai sellaisten osien valmistukseen, joita ei ole enää saatavilla.
  • 3D-tulostamalla prototyyppikappaleiden valmistus on huomattavasti edullisempaa kuin esimerkiksi koneistamalla.
  • 3D-tulostuksella valmistettavat kappaleet voivat olla rakenteeltaan monimutkaisia ja sellaisia, joita perinteisillä menetelmillä on vaikea tai jopa mahdoton valmistaa.

Laitteisto

Käytämme valmistuksessa FDM/FFF 3D-tulostusteknologian lisäksi myös SLA-teknologiaa. FDM/FFF -tulostus soveltuu suurten sekä pienten kappaleiden valmistamiseen. Tarjoamme runsaasti erilaisia materiaalivaihtoehtoja, jotka sopivat moneen käyttötarkoitukseen. SLA-teknologia mahdollistaa erittäin tarkkojen kappaleiden valmistuksen.

Tulostusmateriaalit

PLA

  • PLA soveltuu hyvin suurille kappaleille, sekä jos halutaan pikkutarkkoja muotoja esim. pienoismallit, prototyypit, lelut

PETG

  • PETG soveltuu koteloiden ja erilaisten mekaanisten komponenttien valmistukseen
  • PETG materiaalina on myös hieman joustava, joten se soveltuu myös erilaisten kiinnikkeiden valmistukseen

PC

  • Polykarbonaatilla on erinomainen mekaaninen lujuus
  • Lämmönkesto jopa yli 110°C

NYLON

  • Nylon on todella vahva materiaali ja se soveltuu hyvin käytettäväksi mekaanisissa osissa esim. hammaspyörät, pultit, mutterit, vaihdelaatikot

Materiaaleista on myös saatavilla monia erilaisia komposiittiratkaisuja esim. hiilikuitu- ja kevlarvahvisteisia muoveja. Ota rohkeasti yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää!

Suunnittelu ja valmistus

Onko sinulla tai yritykselläsi idea? Tarjoamme juuri sinun tarpeeseesi räätälöityä suunnittelupalvelua. Luomme ideastasi tuotteen aina alkuvaiheen prototyypistä valmiiksi tuotteeksi. Tarjoamme myös halutessasi dokumentoinnin aina piirustuksista käyttöohjeisiin, oli kyseessä uusi tai jo olemassa oleva tuote.

Prototyypit

Prototyyppi on tehokas väline uuden tuotteen testaamiseen, esittelyyn sekä käyttäjäpalautteen keräämiseen. Prototyypin valmistaminen on usein ensimmäinen askel kohti tuotantoa. Käytämme prototyyppien valmistamiseen moderneja valmistustekniikoita. Prototyyppien valmistuksessa vahvuuksiamme ovat kustannustehokkuus, nopeus ja joustavuus.

Tuotekehitys

Tuotekehitys pitää usein sisällään muotoilua, mekaanista suunnittelua, prototyypin valmistuksen ja testaamisen, sekä tuotteistamisen. Tarjoamme näitä palveluita konsultointi- ja suunnittelupalvelusta aina valmiiseen tuotteeseen asti. 

Messu- ja pienoismallit

Firstlayer Oy tarjoaa myös pienoismallien suunnittelua ja niiden toteutusta esimerkiksi messuja varten. Pienoismallit voivat sisältää mekaniikkaa asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Pienoismallit auttavat hahmottamaan yrityksesi tarjoamaa tuotetta tai palvelua, jos varsinaista tuotetta ei ole mahdollista esitellä paikan päällä esimerkiksi tuotteen koon vuoksi.

Mikäli kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä. Alä epäröi kysyä lisää!